Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Κάθε νύχτα...




Μου 'γνεφε η καρδιά, πάρε μυρωδιά,
το λάδι εδώ πως καίγεται και ζήσε το ταξίδι.



Την Κυριακή σε νεκρό χρόνο πέτυχα στην τηλεόραση το chart show - τίποτα ιδιαίτερο , αλλά και σχετικά ενδιαφέρον να βλέπεις Νικολακοπούλου δίπλα σε Καρβέλα . Νομίζω πως nline - και όχι μόνο - σύνεχεια κάνουμε λίστες με τι μας αρέσει - ακόμα και στο profile εδώ. Ίσως το αγαπημένο μου λοιπόν ελληνικό ερωτικό τραγούδι είναι μάλλον το "Αυτή η νύχτα μένει".


Αυτή η νύχτα μένει,
αιώνες παγωμένη,



Δεν είναι μόνο το τραγούδι . Είναι να είμαι στο αρχαίο κινηματογράφο Metropolitan λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη και να βλέπω την ταινία και στο τέλος να κλαίωωω. Από τότε το τραγούδι το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές . Και ίσως να μην είναι το ίδιο πια , αλλά ακόμα σκέφτομαι να σιγοτραγουδάω στο σχεδόν άδειο κινηματογράφο το τραγούδι ,ή απογεύματα στο κρεβάτι με το dvd από τον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", αγκαλιά .


να ζήσουν έναν έρωτα επίγειο.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Jewish Ikea




Apo sinfest.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

There's a place in the sun



For anyone who has the will to chase one..AND I
I think I've found mine
Yes, I do believe I have found mine


Random wisdom από τυχαία εκπομπή στην τηλεόραση - αυτή την φορά από το μοναδικό talk show με καλεσμένους στην tv σχετικά με την φυσική (αθάνατη ερτ3 , που βάζεις κουβέντα για την φύση της διαστολής του σύμπαντος μετά απο documentary για τον Νοστράδαμο και το τέλος του κόσμου το 2012 ) .


Close your eyes and think of someone you physically admire
And let me kiss you, let me kiss you



Λοιπόν , η ύπαρξη του ανθρώπου είναι ένα γεγονός με ελάχιστη διάρκεια σε ότι αφορά την φυσική , και αποτέλεσμα ενός σωστού συνδιασμού χρόνου και χώρου . Και έτσι δεν είναι και το να είσαι με όποιον είσαι μαζί ; Ή αυτό ή έπαθα overdose ερτ3. Όπως και να έχει είμαι χαρούμενος για το time και παλεύω για το space. (Όσοι είναι Αθήνα ας πάνε να δουν το Κατερίνη στο βιος ).


But then you open your eyes and you see someone that you physically despise
But my heart is open, my heart is open to you.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Precious




We always try to share
The tenderest of care




Είναι κάποιες μέρες με άγχος ,με κούραση , που δεν μου αφήνουν ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να γράψω κάτι εδώ. Βασικά είναι από αυτές τις μέρες που ούτε μουσική δεν έχω πόλύ όρεξη να ακούσω ,πέρα από την ώρα που είμαι στα μεταφορικά μέσα . Περιμένω απλά να περάσουν λίγος χρόνος. Περιμένω να ακούσω το κινητό μου να κλαψουρίζει πως κάποιος με έχει στην σκέψη του (ευτυχώς κλαψουρίζει συχνά ,πρέπει να αλλάξω ringtone ) . Ξέρω πως όλα καλά θα πάνε ,είναι από τις λίγες φορές που είμαι αισιόδοξος ,αλλά και τόσο καταπονημένος που ούτε το video που εξηγεί το post με τον χορό δεν έχω όρεξη να γράψω.Και όμως όλα θα πάνε καλά .


I pray You learn to trust
Have faith in both of us
And keep room in Your heart for two

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Take me to the water.



Take me to the water.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Burn down the disco



Hang the blessed dj
Because the music that they constantly play
It says nothing to me about my life
Hang the blessed dj
Because the music they constantly play



΄Έχω τέσσερα μπλουζάκια σχετικά με Morrissey - Smiths. Τα τρία τα έχω αγοράσει από συναυλίες .Το ένα το έφτιαξα μόνος ,μετά από μια βραδιά σε ένα μαγαζί που απλά με έκανε να θέλω να κρεμάσω τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την μουσική. Έγραφε ακριβώς αυτό : " HANG THE DJ " . Στην αποψινή μου έξοδο φόρεσα κάποιο άλλο ,απλά έγραφε Morrissey . ΄Στο δρόμο για το σπίτι ήξερα πως έπρεπε να είχα φορέσει το μπλουζάκι με την απειλή για τον DJ . Αυτό θα περιέγραφε την αντιπάθεια για την disco. Δεν θα μπορούσε να περιγράψει την αντιπάθεια μου για τον χορό (το έχω ξαναπεί ) ,αλλά θα ήταν μια αρχή.


Hopes may rise on the grasmere
But honey pie, you're not safe here
So you run down
To the safety of the town
But there's panic on the streets of carlisle
Dublin, dundee, humberside
I wonder to myself



Μισώ το χορό λοιπόν . Μισώ την disco. Και πλέον υπάρχουν αποδείξεις - μπροστά σε κοινό , με κόσμο να με τραβολογάει (κυριολεκτικά ένα άτομο να με τραβάει από κάθε χέρι ) έμεινα σταθερά ξυλάγγουρο. Το καλό με την υπόθεση είναι πως ξέρω τον κόσμο που έχει το αντιστοιχο θέαμα βιντεοσκοπημένο πολλά χρόνια - δεν θα τολμούσε να διαρρεύσει το videaki , θα πέσουν όπλα μαζικής καταστροφής στο facebook (λέγε με αλλιώς pics από το 99 ).


On the leeds side-streets that you slip down
Or provincial towns you jog 'round
Hang the dj, hang the dj, hang the dj
Hang the dj, hang the dj, hang the dj
Hang the dj, hang the dj, hang the dj
Hang the dj, hang the dj
Hang the dj, hang the dj

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Here I go again .



Looking up at the sign
It said: "PLEASE KEEP AWAY"
And so in I ran
You see ...



Από όσα πράγματα έχω γράψει, αυτά που με εκφράζουν πιο πολύ είναι αυτά που αναφέρονται στον άνθρωπο που είμαι μαζί . Έστω και αν τα έχουμε ξαναβρεί εδώ και κάποιο καιρό ,δεν ήθελα να το κάνω και αυτό το blog σιροπιαστό ,και δεν έκανα άμεσες αναφορές ,αλλά ,oh well.. σε αγαπάω μωρό μου .


Why should I mind ?
Why should I care ?
I'll never learn
I'll never learn

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

... Όλα!




Όλα
Θέλω να τα ξέρω όλα
Όχι επειδή είμαι κουτσομπόλα
Δεν το κάνω από κακό
Θέλω να 'χω υλικό
Κι ας μου τρώει η περιέργεια τη σόλα



Σήμερα στο μετρό ένιωσα κάποιον να με τραβάει. Ήταν η Λένα από το γυμνάσιο.Στα τρία λεπτα που έκανε να έρθει ο συρμός με είχε ρωτήσει : Τι κάνω,που δουλεύω,πως είναι η μάνα μου,αν παντρεύτηκε η αδελφή μου , γιατί δεν παντρεύτηκε, αν παντρεύτηκα εγώ , γιατί δεν παντρεύτηκα , πόσα βγάζω το μήνα ,πόσα τμ είναι το σπίτι μου , και φυσικά πιο είναι το τηλ μου ,να περάσω να δω αυτήν και τον άντρα της - είναι δικηγόρος και με διδακτορικό όπως προλαβε να με ενημερώσει. Όλα αυτα σε 3 λεπτά. Νομίζω πως το τηλέφωνό της το έχασα μέσα σε κλάσματα λεπτερολέπτου.


Βρε μπας και είμαι καταβάθος μια κυράτσα;
Διότι...

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

And he'd sit there by the shore




I'm looking at the river
But I'm thinking of the sea
I'm looking at the river
But I'm thinking of the sea



Σήμερα δεν μπορώ με τίποτα να συγκεντρωθώ στη δουλεία . Βαριέμαι . Και δεν χτυπάει και το ριμάδι το τηλέφωνο. Ούτε άνθρωπος έρχεται , μάλλον δεν είμαι ο μόνος που νιώθει έτσι.


I'm looking at the river
But I'm thinking of the sea
I'm looking at the river
But I'm thinking of the sea

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

The sun'll come out



Tomorrow
Bet your bottom dollar
That tomorrow
There'll be sun!



Λίγο η μικρή απόδραση εκτός , λίγο μια νέα φίλη , λίγο και κάποια άλλα που δεν είναι για εδώ, έχει φτιάξει η διάθεση μου πολύ αυτές τις μέρες. Σίγουρα όλο και κάτι θα βρεθεί να γκρινιάξω - είμαι από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι ραγισμένο,ελάχιστα γεμάτο και έτοιμο να σπάσει , αλλά ίσως και να κάνω λάθος. Βλέπω παντού λόγους να είμαι πιο αισιόδοξος (ακόμα και από μηνύματα δυο λέξεων στο κινητό). Και εκεί που παλιότερα θα είχα τον νου μου στο τέλος που αναποφευκτα θα έρθει ,τώρα σιγά σιγά δεν βλέπω να έρχεται.


The sun'll come out
Tomorrow
So ya gotta hang on
'Til tomorrow
Come what may
Tomorrow! Tomorrow!
I love ya Tomorrow!
You're always
A day
A way!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

You should have been nice to me



You should have been nice to me
You should have been nice to me
It would have been so easy



Ο κ. Αλέκος είναι από τους τύπους ανθρώπου που απλά δεν αντέχω. Είναι ο άνθρωπος που έχει πλήρη εξουσία σε κάποιο τομέα της ζωής σου.Το ξέρει και το απολαμβάνει. Και είναι σε τέτοια θέση που ούτε να τον αποφύγεις ούτε να τον παρακάμψεις.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς μία ουδέτερη έκφρραση ενώ τον ακούς να βρίζει ,ενώ έχει αναμένη την πίπα του σε κλειστό χώρο.Και περιμένει να αντιδράσεις για να σε κατασπαράξει.Γιατί μπορεί. Και πιστεύει πως χτίζει έτσι χαρακτήρες . Ο κ.Αλέκος είναι ο κουτοπόνηρος δάσκαλος , ο ανώτερος στον στρατό , ο τύπος με την έδρα στο πανεπιστήμιο, ο κακός νοσοκομειακός γιατρός , το αφεντικό σε δοθλειά που δεν μπορείς να φύγεις.Ήθελα να του το έχω πει στην ώρα του ,αλλά το λεώ και τώρα ,εδώ : Γαμήσου. .Γιατι μπορώ .



And on the moments
When I fell down
Not for you to say 'oh I told you so'
You could have waited

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ετοιμάζω ταξίδι .




Στα προσχήματα και στους φόβους σου τρέχεις να κρυφτείς
όσα έταξες και τα πέταξες πρέπει να σκεφτείς
Σε προσκάλεσα στην αγάπη σαν πρώτα



Είναι - τουλάχιστον για μένα - δύσκολο να βρώ κάποιο τραγούδι γλυκό και ρομαντικό .Από τραγούδια που παραπέμπουν σε ξυραφάκια ,μοναξιές και απογοήτευση άλλο τίποτα, αλλά κάποιο απλό ερωτικό τραγούδι όχι . Και όταν βρω τέτοια τραγούδια ίσως να είναι λίγο χαζά - σαν εκείνα τα τηλέφωνα που γίνονται μπροστά σε παρέα και δεν μπορείς να κρύψεις την χαρά σου (και τον έρωτα ίσως΄; ) ακόμα και αν προσπαθείς. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο .


Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου
στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Και αν ο αγέρας φυσά...



δε μας δροσίζει


Σήμερα έχει μάλλον λίγο ζέστη. Γενικά τα πάω καλά με την ζέστη ,καλύτερα από ότι με το κρύο . Αλλά το συνεχές βουητό του κλiματιστικού - υποχρεωτικό στο χώρο εργασίας - τρυπάει τα αυτιά, και μάλλον δεν σε προετοιμάζει για τον ήλιο έξω. Βιάζομαι να φτάσω στο τέλος της βδομάδας (έχει έξοδο από την Αθήνα ) .


κι ο ίσκιος μένει στενός κάτω απ' τα κυπαρίσσια
κι όλο τριγύρω ανηφόρι στα βουνά

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Boxes.




And the people in the houses
All go to the university,
And they all get put in boxes,
Little boxes, all the same.
And there's doctors and there's lawyers
And business executives,
And they're all made out of ticky-tacky
And they all look just the same.



Κάνω δίαιτα ,και σαν κάθε άνθρωπος που του αρέσει να μαγειρεύει καλά, μισώ την δίαιτα. Προσπαθώ να την αντιμετωπίσω σαν μια ευκαιρία να γίνω δημιουργικός με περιορισμένα υλικά,αλλά και πάλι ,σε μία εποχή που έχεις τις πιο όμορφες γεύσεις... Δεν κάνω κάποια χημική δίαιτα - είμαι μάλλον αντίθετος σε κάποια διατροφή τόσο επεμβατική στο σώμα και απλά περιορίζω τις ποσότητες και τα λιπαρά -δύο τρία καλοκαιρινά κιλά για την παραλία.


And the boys go into business,
And marry, and raise a family,
And they all get put in boxes,
Little boxes, all the same.
There's a green one and a pink one
And a blue one and a yellow one
And they're all made out of ticky-tacky
And they all look just the same.



Και όλοi που κάνουμε την δίαιτα τώρα το καλοκαίρι ,πόσο πρόβατα είμαστε. Είναι λίγο τρομαχτικό αν το σκεφτείς , και αν κοιτάξεις και τις πιο επεμβατικές στην ζωή (και την υγεία) διατροφές...and we all look just the same.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Σε ζητάω




Στις μεγάλες αφορμές και στις κάλπικες στιγμές σε ζητάω.

How can you just walk away from me.




How can I just let you walk away, just let you leave without a trace
When I stand here taking every breath with you, ooh
You're the only one who really knew me at all



Δύο ΄φίλοι μου χτες με έβαλαν σε σκέψη πάλι χτες (το έχει η μέρα μάλλον). Ο ένας χωρίζει με απίστευτη απάθεια ,σαν να μην έγινε και τίποτα αδελφέ (αν δεν κάνουμε και κάτι μια μέρα για την υγειά μας) . Τόσο drama queen είμαι που την δική μου εξέλιξη της σχέσης την πήρα τόσο στραβά; Και ο soon-to-be χωρισμένος φίλοςέίναι γενικά εκδηλωτικός ,το βλέπεις ότι νιώθει .


How can you just walk away from me,
when all I can do is watch you leave
Cos we've shared the laughter and the pain and even shared the tears
You're the only one who really knew me at all



Ο άλλος φίλος μου ήθελε συμβουλές για το πως να λειτουργήσουν καλύτερα η δύο εκ παραλλήλου σχέσεις του. Μπροστά σε τέτοιο προβληματισμό ένιωσα εκτός τόπου .Και εγώ να μιλήσω για τις εκλογές ήθελα απλά , μάλλον είμαι εκτός εποχής. Αντε με το καλό και με τη αισθησιακή Ντόρα για βασίλισσα or whatever.


But to wait for you, is all I can do and that's what I've got to face
Take a good look at me now, cos I'll still be standing here
And you coming back to me is against all odds
It's the chance I've gotta take

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Έτσι κάνουν οι άνθρωποι




Έτσι κάνουν οι άνθρωποι που πολύ αγαπάνε
Τις χαρές τους μπερδεύουνε με τις λύπες που ζουν.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

The birds.




You count on the birds, you count on the birds
you count on them to represent your longing.



Στο εικοστό post έβαλα τα τραγούδια των αναρτήσεων σε z-share ,αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τα θέλει κανείς . Είμαι λίγο περίεργος στην μουσική και δεν περιμένω κανένας να θέλει τα άπαντα της Hyvonen και της Ternheim. Αν τα θέλει κανείς κάτι θα κάνω.


Been hiding lately. Been out of function.
Been hibernating. Been lookig at birds
Burdened by something I have to get rid of.
Been making myself a better world.



Και αυτές οι άχρηστες ! Δεν τραγουδάνε σε κάνα festival που να με ενδιαφέρει! Θα πρέπει να κάνω σχέδια για αυτό το καλοκαίρι ,δεν έχει εύκολη λύση. Ναι,είμαι τεμπέλης το καλοκαίρι.


I wannna go, go, go. It's the going I'm after!

I wannna go, go, go. It's the going I'm after!

I wannna go, go, go. It's the going I'm after!

I wannna go, go, go, go, go, go, go!





Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Κουβέντα θα ανοίξουμε τώρα




...με τι εννοείς και τι...


Μου αρέσει πολύ να ακούω τον Κραουνάκη και την Νικολακοπούλου. Χωρίς να έχουν τις πιο τεχνικά άρτιες φωνές είσαι κάθε φορά σίγουρος πως ότι τραγουδάνε το νιώθουν και τουλάχιστον και εγώ το νιώθω. Κρίμα που τους βρίσκεις μαζί μόνο σε λίγα παλία (πια) τραγούδια.


Κουβέντα θ'ανοίξουμέ τώρα
με τι είναι καλο
και τι είναι κακό

Loose Threads.




Something's gone and something's over
You put the pieces of yourself together
Put them all into a suitcase
Wait for the next man ,wait for the next place.



Και γύρισα από Θεσσαλονίκη. Ήταν τρεις βαρετές κουραστικές μέρες που πέρασαν . Το μόνο που δεν είδα ήταν ο τυπικός μικροπολιτής το πρωί της Κυριακής στον σταθμό . Όλα τα υπόλοιπα αναμενώμενα πάνω-κάτω.


All your anger and missgivings
Tie you shoes up ,polish your mask
But all your anger and misgivings
Makes you tattered round the egdes,


Η δουλειά ήταν κουραστική. Οι συνεργάτες ακόμα πιο κουραστικοί. Και όσο και αν αρχικά μου φαινόταν πιο ευχάριστο και δημιουργικό να διαβάσω κάνα βιβλίο στον χρόνο που ήταν σχετικά ελεύθερος στο ξενοδοχείο ,βγήκα μια-δυο βόλτες . Είδα έναν μικρότερο από μένα φίλο να μου λέει ποσο βιάζεται να φύγει από πάνω και να κατέβει Αθήνα (πάντα να φεύγεις..) . Είδα την Σοφία να εξαφανίζεται μόλις με πήρε χαμπάρι στον δρόμο με την άκρη του ματιού της ( σε εκείνο το "διαζύγιο" το στεφάνι μου στην Θεσσαλονίκη κράτησε αυτός τους κοινούς μας φίλους της περιοχής ) .Είδα τον Αντρέα να είναι σταθερός ,ήρεμος και χαρούμενος με τα κοινά μας μικροπράγματα (gaming) .


Next time someone comes along
Gets close enough to pull a loose thread
All of you comes crashing down
And there you are back where you started.



Ήπια κ δυο ποτά με έναν παλιό φίλο. Συζητήσαμε δουλίες, για την κοπέλα που θέλει (και την πρόσφατη άρνηση που έλαβε ) . Ήρθε και η κοπέλα μετά και ταίριαζαν πραγματικά μαζί , θα ήταν ωραίο ζευγάρι . Και χάρηκα τον φίλο μου που ένα όχι δεν τον σταμάτησε. Και χάρηκα και που ο δικός μου ex μου είπε πως μας αξίζει λίγη χαρά λίγες διακοπές μαζί (και αυτό έχω στο μυαλό μου από τότε). Και μου άρεσε που είμαι σπίτι μου, με την γάτα μου να κοιμάτε ήρεμη στο μαξιλάρι μου.


You think there's a better place for you
Where everything will be brand new
And there you'll find yourself safe again
You won't make the same mistakes again.