Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

And I think to my self




I see trees of green, red roses too
I watch them bloom for me and you
And I think to myself



Κοιτάζω έξω και βλέπω μια πολύ φωτεινή άνοιξη να ξεκινά . Είμαι στις ήσυχες ώρες τις δουλειάς ,ακούω την μπάλα των παιδιών που παίζουν μπάσκετ στο απέναντι γήπεδο ,που και που περνάει κάποιος από τους γνωστούς της γειτονιάς και με χαιρετάει .


I see skies of blue, clouds of white
The bright blessed day and the dark sacred night
And I think to myself



Να κάτι που δεν περίμενα από την Αθήνα , και ειδικά για μια κεντρική περιοχή : είμαι σε μια γειτονιά . Έχω τους γνωστούς περαστικούς που περνούν για ένα για , τους σταθερούς πελάτες που θα θελήσουν καφέ ,τις ευγενικές συνταξιούχους που θα κάνουν μια ερώτηση ,τον κύριο με το πούρο και το σκυλάκι , την αλκοολική μεσόκοπη που θα κάτσει στην καρέκλα και θα μιλήσει για τον άντρα της και τα παιδιά που την παράτησαν..


The colours of the rainbow, so pretty in the sky
Are also on the faces of the people passing by
I see friends shaking hands, saying: "How do you do?"
What they're really saying is: "I love you."



Ακόμα πιο απρόσμενο ήταν ότι με αγκάλιασαν ,ότι έγινα και εγώ ένας από αυτούς. Και έτσι συνεχίζω να παρακολουθώ τα παιδιά να παίζουν στις μπασκέτες και τις κυρίες να πηγαίνουν τα παιδιά στις κούνιες.


I hear babies cry, I watch them grow
They'll know much more than I'll ever know
And I think to myself

5 σχόλια:

  1. Κατ' αρχάς, ένα τραγούδι, στο οποίο αναφέρεσαι και το οποίο, επί τέλους ξέρω!!!
    What a wonderful world, ό,τι κι αν λέει αυτό για την ηλικία μου...
    ;-)
    Ειδυλλιακό ξεκίνημα με υπέροχο τραγούδι και μιαν υπέροχη εικόνα προσωπικού μικρόκοσμου, που δημιούργησες και μοιράζεσαι τόσο απλά και άμεσα, ώστε νοιώθω να γίνομαι κομμάτι της κι εγώ, που, τώρα, καθώς πληκτρολογώ, βρίσκομαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας...
    Σου εύχομαι τα καλύτερα, αυτά τα καλύτερα, που ήδη αγγίζεις, να κρατήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε ξερω τι λεει ο Αστεροειδης, αλλα και αυτο το τραγουδι το ξερω με τον Νιck Cave, οπως και ολα τα αλλα που εχεις κατα καιρους βαλει & απο το...σκανδιναβικο ρεπερτοριο, Αne Brun κλπ ;)

    Φαινεται να εκτιμας καποια πραγματα τωρα λιγο περισσοτερο απ ο τι πριν λιγο καιρο και αυτο μαλλον οφειλεται και στη καλυτερη ψυχικη διαθεση, ή κανω λαθος; :)

    Να σαι καλα και να τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, βρε Elva... να η διαφορά της ηλικίας (πάλι)... Αυτό το τραγούδι το πρωτάκουσα με τον Louis Armstrong και δεν μπόρεσα ποτέ να το συνδέσω με άλλον!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου θύμισες τη παιδική μου γειτονιά στον Πειραιά ,καλή Άνοιξη με πολλούς ακόμα φίλους και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι όμορφο να γίνεσαι αποδεκτός, μέσα στα όρια του αγνώστου, είσαι πιο κοντά τους, όχι ακριβώς άγνωστος, βασικά γίνεσαι λιγότερο άγνωστος.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή