Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Το ύστερο του πόθου μου φιλί
Βρέθηκα σε κύκλο σκοτεινό στ'όνειρο που είδα χθες το βράδυ
κι ήμουνα απ' τη μια του κύκλου εγώ κι εγώ από την άλληΣχεδόν πάντα θα ξυπνήσω πρώτος ,λίγο αγχωμένος. Θα σταματήσω να σε κοιτάξω να κοιμάσαι τόσο ήρεμος, τόσο χαλαρός , τόσο όμορφος. Με κοιτάς άραγε εσύ όταν με παίρνει ο ύπνος στα πρώτα πέντε λεπτά της ταινίας ; Με σκεπάζεις όπως σε σκεπάζω εγώ όταν σηκώνομαι το βράδυ ;


Κι είδα ένα παιδί, μικρό παιδί που έπαιζε και μου 'ριχνε στα ζάρια
το ύστερο του πόθου μου φιλί, τα πρώτα παιδικά μου χάδια

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

And outside the life goes on.
And outside the life goes on.


Πάντα νιώθω ενοχές για οτιδήποτε. Είμαι επαγγελματικά ενοχικός. Τώρα νιώθω ένοχος που είμαι υγιείς ανάμεσα στην αρρώστια , ερωτευμένος μέσα στους χωρισμούς , ανίκανος να βοηθήσω ουσιαστικά αυτούς που το έχουν ανάγκη ( η λίστα συνεχίζεται ,είναι μεγάλη αλλά αυτά είναι τα πρόχειρα ) .


So cold the things I´ve seen, Ι know now that they would scare you.
I keep that part of me away when I am near you.
This life is real enough for this; it's almost like a dream.Και δεν μπορώ να απομονώσω τα κομμάτια αυτά της μέρας μου . Έτσι νιώθω και ενοχές που δεν φωτίζω την μέρα σου όπως εσύ την δική μου.


And outside the life goes on.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Old home movie.

Ο παιδικός μου ήρωας ήταν ο θείος μου . Είχε πάντα τα χέρια του γεμάτα δώρα, δεν μας χάλαγε χατίρι ποτέ . Όταν ερχόμουν Αθήνα με έβγαζε στα μαγαζιά για υπολογιστές, περήφανος που ο ανιψιός από μωρό παιδί ασχολιόταν με αυτά. Χαρούμενος άνθρωπος , φώτιζε την μιζέρια της επαρχίας . Η οικογένεια εκεί δεν τον πολυσυμπαθούσε , η γιαγιά κλασσικά έλεγε πως της έκλεβε τα λεφτά , ο πατέρας μου δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά . Ο ίδιος λάτρευε την αδελφή του και μας δεν άφηνε τα άλλα να τον επηρεάσουν .


Τα χρόνια πέρασαν . Μετά από έναν αποτυχημένο γάμο ο θείος έχασε την αρκετά μεγάλη του περιουσία ,έκανε μια καινούργια οικογένεια …και άλλαξε. Τα λεφτά δεν του έφταναν πια , όλα γύρω τα έβλεπε μαύρα . Ήταν ο άνθρωπος που είχε σχεδόν όλα – ομορφιά , κοινωνική θέση , καταξίωση ,οικογένεια . χρήμα – και τα έχασε σχεδόν όλα. Του έφταιγαν οι ξένοι ,οι ομοφυλόφιλοι , οι εχθροί της πατρίδας. Από απολιτικός έγινε μάλλον ακραία δεξιός. Ήταν επώδυνο να βλέπω αυτές τις αλλαγές πάνω του . Απομακρύνθηκα , ψυχράνθηκα.


Τώρα ο θείος μου πηγαίνει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο , είναι βαριά . Και εγώ ετοιμάζομαι να αποχαιρετίσω τον παιδικό μου ήρωα που πλήγωσα με την απόσταση μου , χωρίς να καταλαβαίνει η να του εξηγήσω ποτέ το γιατί .

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

I don't care if Monday's blue
It's Friday, I'm in love


Είναι Παρασκευή . Έχω μπροστά μου ένα γεμάτο σαββατοκύριακο ,με φίλους ,με το μωρό μου ,με υγεία , με καλή διάθεση ,με καλό καιρό . Δεν θέλω κάτι άλλο.Dressed up to the eyes
It's a wonderful surprise
To see your shoes and your spirits rise
Throwing out your frown
And just smiling at the sound
And as sleek as a sheik
Spinning round and round
Always take a big bite
It's such a gorgeous sight
To see you eat in the middle of the night
You can never get enough
Enough of this stuff
It's Friday, I'm in love