Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Pourras-tu suivre là ou je vais ?
Quand nos secrets n'auront plus cours et quand les jours auront passé
Seras-tu là ?
Pour, pour nos soupirs sur le passé, que l'on voulait que l'on rêvait
Seras-tu là ?Παίζω με την ιδέα του να είμαι εκεί μόνιμα αυτές τις μέρες. Κάνω σενάρια στο μυαλό μου - σκηνοθετώ σκηνές καθιμερινοτητας μας εκεί . Όχι οτι δεν έχω σχέδια για το μέλλον ,απλα παιζω συγκεκριμένες εικόνες .Να σε πιάνουν τα γέλια ενώ αδιάζουμε τις κούτες με τα πράγματά μου. Να κατεβαινω μετά,να σου φέρνω εφημερίδες και croissant πριν ξυπνήσεις - και να σου λέω ξεδιάντροπα ψέματα πως είναι διαίτης .Να προσπαθώ να μάθω τους δρόμους και να χάνομε συνέχεια . Και εσύ να με βρίσκεις .Να εισβάλω στην ρουτίνα σου . Όλα να είναι καινουργια και όμορφα.


Pourras-tu suivre là ou je vais ?(ευχαριστώ τον φίλο που μου έδωσε το τραγούδι )

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Straight to you
The light in our window is fading
The candle gutters on the ledge
Well now sorrow, it comes a-stealing
And Ill cry, girl, but Ill come a-running
Straight to you
For I am captured
Straight to you
For I am captured
Once againΑυτό είναι το εκατοστό post . Άλλα τόσα πάνω κάτω στο άλλο blog. Κοιτάζοντας τα ,με πιάνει μια ελαφρά τάση για αυτοκριτική . Και το βασικό ερώτημα – σταθερό : γιατί γράφω; Δεν με θεωρώ ταλαντούχο στην γραφή – ούτε προσφέρω κάτι ,δεν λέω κάτι καινούργιο. Δεν επικοινωνώ ιδιαιτέρα με τους αναγνώστες μου μέσω σχολίων , όσο και να εκτιμώ τις δύο γραμμές που μου αφήνουν κάποιες φορές. Και αν και επικοινωνώ με τον άνθρωπό μου μέσα από εδώ με τον σύντροφό μου - έχουμε ευτυχώς καθαρή ,συχνή ,καθημερινή επικοινωνία με άλλα μέσα. Εξάλλου ό,τι λέω εδώ θα μπορούσε να είναι σε ένα από τα mail .


Gone are the days of rainbows
Gone are the nights of swinging from the stars
For the sea will swallow up the mountains
And the sky will throw thunder-bolts and sparks
Straight at you
But Ill come a-running
Straight to you
But Ill come a-running
One more timeΝομίζω ότι γράφω για να εκφράζω δημόσια τι νιώθω τελικά . Γράφω για να είμαστε το ερωτευμένο ζευγαράκι της παρέας – αυτό που κάθετε αγκαλιά στο ακριανό τραπέζι ,και ανάμεσα σε φίλους δείχνει την στοργή του . Ή σαν αυτούς που στην σύντομη διαδρομή του μετρό στηρίζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Γράφω γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί σου.


Heaven has denied us its kingdom
The saints are drunk howling at the moon
The chariots of angels are colliding
Well, Ill run, babe, but Ill come running
Straight to you
For I am captured
Straight to you
For I am captured
One more time

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

The Sad Sssad Story of Rosa Rabbit & Sasha Snake
back in a land where cliffs meet the sand
stone mingles with clover
a young rabbit was caught
foot pinched under a rock
no way back to water
along came a snake
altering fate with some kindness and leverage
so slither and scales met with whiskers and tale
and the story unfoldedΕίμαστε ένα παραμύθι . Έτσι θέλω να μας βλέπω . Όταν λέω για μας , όταν μας σκέφτομαι , όταν περιγράφω την σειρά συμπτώσεων που μας έφεραν κοντά και μας κρατάνε αγκαλιά, είναι σαν να διαβάζω κάποια ιστορία του Άντερσεν . Είσαι ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί και με έχεις κάνει και μένα πιο όμορφο, έχεις φέρει την μαγεία ,το όνειρο πίσω στην ζωή μου , μου έχεις δώσει ιστορίες να λέω.


Μια και είμαστε στο προσωπικό μας Άρλεκιν , και ζούμε το εξαίσιο φωτορομάντζο μας (συνοδεία σουηδικής ποπ) είναι λίγο αμήχανο να έρχεται η πραγματικότητα και με ερωτήσεις. Για μένα η απάντηση παραμένει απλή : Κάνε ό,τι μπορείς για να είμαστε μαζί. Θα κάνω και εγώ και σιγά-σιγά θα έρθουμε ακόμα πιο κοντά. Εγώ εκεί , εσύ εδώ ,εμείς κάπου .


Και ενώ το σκεφτόμουν αυτό χτες είδα πως μάλλον ο ρουμελιώτικος γάμος που περιέγραφα πριν μερικά post μάλλον θα γίνει , χρειάζεται.


´well look at us
this is so new
we´re from two different worlds
but i swear i love you´
sasha said- ´promise me something,
you´ll never leave me here behind
cuz this is already something
and i need you by my ssside´

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Χάρτινο το φεγγαράκι
Θα φέρει η θάλασσα πουλιά
κι άστρα χρυσά τ' αγέρι
να σου χαϊδεύουν τα μαλλιά
να σου φιλούν το χέριΜιλούσα για σένα σε φίλο που είχα καιρό να δω . Ήμουν πολύ περήφανος . Του έλεγα για το πόσο όμορφος, έξυπνος , γλυκός ,στοργικός , για το πόσο τέλειος είσαι, και πόσο λίγο το καταλαβαίνεις. Για το πόσο σκληρά κρίνεις τον εαυτό σου – αιχμηρή αντίθεση με την επιείκεια που δείχνεις για τους άλλους. Πως βοηθάς χωρίς να φωνάζεις , πως είσαι εκεί για όποιον σε έχει ανάγκη ,πως ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου , πως με κάνεις να φαντάζομαι το μέλλον μαζί σου . Του έλεγα για το πόσο παιδί είσαι , με την παιδική - χωρίς λόγο -ενοχή μερικές φορές . Πως με ξαφνιάζεις με την τρυφερότητά σου .

Και ενώ έλεγα όλα αυτά με πήρες τηλέφωνο ,και χαζογελούσα μπροστά στον φίλο μου.


Χάρτινο το φεγγαράκι
ψεύτικη ακρογιαλιά
αν με πίστευες λιγάκι
θα 'σαν όλα αληθινά

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ιt's cold in herethe music is too loud
i hate this place i hate this crowd
should leave i guess i know i should
'cos it feels just like you said it would
oh it feels just like you said it would
hmmm....Στο σταθμό ,σε ένα ακόμα πάνω-κάτω-πέρα-δωθε.Ακούω την Πλάτωνος που αγαπάς , ξένος αλλά σε χώρο οικείο. Σκέφτομαι πως είσαι το τσιγάρο μου , η σοκολάτα μου , το αλάτι μου , η μεγάλη συσκευασία παγωτό - φυσικό μια και δεν τιμάω τα υπόλοιπα ιδιαίτερα να έχω εσένα.Τελικά βρήκε ο ένας τον άλλο την σωστή στιγμή - είχα ένα κενό στο σχήμα σου ,πιστό σου αντίγραφο μέχρι την τελευταία τρίχα κουρασμένου μαλλιού. Περπατάω ανάμεσα σε φοιτητές , φαντάρους και μικροπωλητές ,πιέζω λίγο πιο δυνατά το κινητό μου στο χέρι. Καθώς το player σιγά σιγά συνεχίζει με Μούτση ,ως παλέμαχος του intercity απαντάω στις ερωτήσεις των γύρω , βοηθάω και την αγχωμένη κυρία με την βαλίτσα της - φοβάμαι πως δεν με πολυπιστεύει πως το τρένο σταματάει και Λάρισα.

Είμαστε σαν τον Μούτση με την Πλάτωνος νομίζω - ο καθένας μας πλησιάζει στον αγαπημένο του συνθέτη. Πως θα ήταν αν έπιανε στα χέρια της η Λένα το το όνειρο - ή το delenda est ; Θα μου άρεσε και πάλι νομίζω,καθώς ακουμπάω στο παράθυρο . Ο οδηγός διώχνει όσους δεν ταξιδεύουν και εγώ σε πέντε λεπτά έχω κοιμηθεί.


the music stops and in the blink of an eye
she tells me to give it a try
could stay i guess i know i could
'cos it feels jut like you said it would
oh it feels just like you said it would
hmmm....

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Your suicides,
you do them with pride,
you do them every year:
you hang yourself
from the branch of a tree,
the branch it breaks, I fear.Όταν έχω κακή διάθεση γίνομαι ακόμα πιο χαζός. Πνίγομαι σε μισή κουταλιά νερό ,απελπίζομαι ,πελαγώνω με το τίποτα τελικά. Σε αγαπάω ακόμα πιο πολύ για το εύκολο χαμόγελο που μου δίνεις, που φέρνεις το κάθε τι σ΄το κανονικό του μέγεθος , που με βοηθάς να πνίγω τον πανικό μου στα φιλιά σου. Και κάθε φορά έχω εσένα να μου λές "δεν πειράζει μωρό μου,αφού έχεις εμένα " . Με προσγειώνεις ,αλλά όχι απότομα , πατάω σε έναν πλανήτη φτιαγμένο από σένα ,και όλα είναι καλύτερα.


Your suicides,
you do them with pride,
but are you really sincere?
You say some day you will succeed
but you're ninety-three next year.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

I'm absolutely cuckoo
true i'm in love with you but
you might decide i'm a nut
give me a week or two to
go absolutely cuckooΤα καλύτερα τηλεφωνήματα είναι κλεφτά ,την ώρα του meeting. Μιλάς σιγά ,η φωνή σου βραχνιάζει λίγο καθώς προσπαθείς να πνίξεις το κελαριστό σου γέλιο. Και ακούγεσαι σαν παιδί που μόλις έχει κάνει σκανταλιά ,που μόλις έχει κλέψει το βάζο με το γλυκό και το μοιράζεται. Φαντάζομαι το βλέμμα σου να γυρίζει το δωμάτιο με ενοχή για την τόση μας ευτυχία, μην καταλάβουν οι άλλοι εκεί μέσα τι λέμε. Και καθώς κλείνεις λίγο άτσαλα δεν προλαβαίνω να σου πω τα δικά μου κλασσικά.


and if you make a mistake
my heart wil certainly break
i'll have to jump in a lake
and all my friends will blame you
there's no telling what they'll do
it's only fair to tell you
i'm absolutely cuckoo

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

If I could make the world as pure and strange as what I see,
I'd put you in the mirror,
I put in front of me.
I put in front of me.Αθήνα. Θήβα. Πλατύ. Λειανοκλάδι. Κατερίνη. Λιτόχωρο. Ψυγεία "Αίμος" λίγο πριν μπούμε Θεσσαλονίκη. Τέμπη. Πελασγία. Παγανή. Κερασοχώρι. Στυλίδα. Πάνω χωριό. Παραλία. Αθήνα. Κρήνη. Πλατύ. Έξοδος από τα δεξιά με την φορά της αμαξοστοιχίας. Το κυλικείο βρίσκεται στο κέντρο .Και οι καθώς πρέπει κυρίες έχουν πάντα τσουρέκια απο Τερκενλή στα χέρια.


Τρένο - μετρό - λεωφορείο - taxi ,συνέχεια .Θέλω να με πάρεις να πάμε κάπου και να μην ξέρω που.


It was good what we did yesterday.
And I'd do it once again.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Life is a strange thing
woke up this morning and my head was in a daze
a brave new world has dawned upon the human race
where words are meaning less and everything's surrealΑπό την μια μεριά νιώθω πολύ τυχερός. Αυτές τις μέρες έχω το χαμογελό σου από το τηλέφωνο , ξέρεις πως να με κάνεις να νιώσω καλύτερα και το καταφέρνεις, μοιράζεσαι κάθε βάρος μου , μαλακία μου ,φόβο μου και όλα γίνονται λίγο πιο φωτεινά. Απο την άλλη νιώθω πολύ βλάκας , που αφήνω όλα τα άλλα να με καταβάλουν ,όταν έχω εσένα. Σε αγαπάω.


Life is a strange thing
just when you think you learned how to use it
it's gone.

Take me in your arms, and love me
What really lies, Beyond the constraints of my mind
Could it be the sea, With fate mooning back at me

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Έλα μαζί μου, κάπου να πάμε χέρι με χέρι.Σ' ένα άσπρο σύννεφο, σ' ένα παράδεισο,
σε κάποιο αστέρι.
Πάνω από σύννεφα, πάνω από θάλασσες
κι από στεριές.
Στους γαλαξίες και στις απέραντες τις ξαστεριές.Σήμερα ήθελα να ξυπνήσουμε μαζί ,νωρίς . Θα έπερνα εφημερίδες ,θα σου έπλενα φρούτα και αυγά και τοστ (από τα χοντρά παλιά μαμαδίστικα τοστ ) . Θα καθόμουν πάνω στο στήθος σου και θα σε τάιζα ,και θα είχαμε απλώσει πάνω στο κρεβάτι τα ένθετα και θα σου έδειχνα βλακίες.


Έλα μαζί μου μια νύχτα μόνο, βήμα με βήμα.
Σαν γλάροι ξένοιαστοι να ταξιδεύουμε
πάνω απ' το κύμα.Θα γκρίνιαζες πως θα πάχαινες με τα κινέζικα που κάνω. Και θα μας έπιανε και ο ύπνος μετά αγκαλιά . Θα κανονίζαμε τι θα κάναμε το βράδυ, και ΄μετά θα μέναμε απλά μέσα . Θα βλέπαμε μια ταινία.


Εμείς κι η αγάπη μας για άλλο όνειρο,
γι άλλη φωλιά.
Τον έρωτά μας Θεό να κάνουμε και βασιλιά.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

I have no plan to be anywhere else to but here
Don’t you ever leave
that is what you said to me
do you know what that can do
to someone like me?Υπάρχει happy end ; Κάθονται τελικά οι πρωταγωνιστές σε βεράντες με χαμομήλι στο χέρι ; Δεν ξέρω ,δεν μπορώ να ξέρω ,και με τρομάζει λίγο που είναι τόσο όμορφα όλα μεταξύ μας αυτή τη στιγμή . Φοβάμαι μην τελείωσει ό,τι έχουμε, έχω φτιάξει τόσες εικόνες στο μυαλό μου ,έχω τόσα ακόμα που δεν έχω χαρεί ακόμα μαζί σου (ούτε καν supermarket δεν έχουμε πάει μαζί να γελάω μαζί σου ενώ κοιτάς τα ράφια με απορία) .


I am here now
I’m right here by your side
I’ll lay my hand on the couch next to you
you can hold it if you would like toΞέρω ,δεν έχει νόημα να τρομάζω με κάτι τέτοιο. Απλά θέλω να σε σφίξω λίγο πιο δυνατά πάνω μου , να σε πνίξω λίγο στην αγκαλιά μου . Λίγο.


it will do you good

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

A place which is not so unkind
Faces melting like wax in the heat
People dying like dogs in the street
And love is a word in the sand
That a wave wipes away with her hand
And the ocean just don't understandΜου δίνεις την δυνατότητα να είμαι καλός . Είναι τόσο εύκολο να κάνω το σωστό ,να στηρίζω τους ανθρώπους , να κάνω υπομονή με οτιδήποτε συμβεί όταν ξέρω πως θα πεις "σε αγαπάω και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο". Μπορώ ,όσο και να φοβάμαι το αύριο ,να ξέρω πως σήμερα έχω το χέρι μου στο χέρι σου . Νιώθω τόσο τυχερός που βρήκα εσένα ,με κάνεις καλύτερο. Λίγο πιο βαρετό μάλλον - αρκετά εκνευριστικό για κάμποσο κόσμο , άλλά εντάξει .Σε έναν κόσμο που νομίζω πως γίνεται πιο γκρίζος μου δίνεις χρώμα.


Yes here's hoping that they may find
Some shelter to crawl in and hide
A place which is not so unkind

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Come to me
I'll take care of you
Protect you
Calm, calm down
You're exhausted
Come lie down
You don't have to explain
I understandΝα σκεφτείς το γάμο μας . Παρανυφάκια θα βάλουμε τους αναγνώστες του blog .θα έχουμε security για να μην έρθουν όσοι από το συγγενολόι δεν αντέχονται . η αδελφή μου θα είναι στο νοσοκομείο απο την χαρά της που παντρεύομαι πρώτος ,να κάνει ενεσούλες . Θα φοράς το tuxedo σου , θα φοράω κάνα μπλουζάκι morrissey . Νομίζω πως κάποια τυχαία στιγμή θα μου πατήσεις το πόδι ,έτσι να μην πάρω αέρα.


Jump off
Your building's on fire
And I'll catch you, I'll catch you
Destroy all that is keeping you down
And then i'll nurse you
I'll nurse you
I'll touch youΘα σε κυνηγάω με την τούρτα στα χέρια και θα σου γεμίσω σαντιγί το πρόσωπο . Θα έχουμε και δυο-τρία αρνιά να γυρνάνε - από Ρούμελη είναι οι ρίζες μου ,να τις αρνηθώ ντροπή δεν θα'ναι ? Θα σου κάνω ματάκια όλο το βράδυ , θα σου κλείνω το μάτι για την πρώτη νύχτα μας σαν νόμιμο ζεύγος . Θα σου βγάζω το ρύζι από τα ταλαίπωρα μαλλιά . Θα λάβουμε αρκετές καφετιέρες για να μια ζωή.


You know
That I adore you
You know
That I love you
.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Fall is my lover
Fall is my lover
Spring is my flirt
Winter means hard times for everyoneΟι αρχές Σεπτέμβρη ποτέ δεν είναι το καλυτερό μου . Φευγει σιγά σιγά η ζέστη και ο ήλιος , βροχή , σχολεία - εξεταστικές - δουλειά - πόλη . Μάλλον δεν είμαι ο μόνος. Στο μυαλό μου έχω καρφωμένη την μέρα που μου είπες πως θα έρθεις . Αυτό μόνο κρατάω από το μήνα ,οι άλλες μέρες χάνονται και κρατάω ένα χαμόγελο για όταν θα έρθεις (είσαι και τόσο γλύκας όταν σε πιάνουν οι ζήλιες σου,είναι τόσο αστείο να ζηλεύεις εμένα ).


Fall is my lover
I will taste the dirt
The sky opens up
And the heart feels more clear.

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

I can hardly wait to hold you
The look of love is in your eyes
a look your smile can't disguise
the look of love
is saying so much more than these words could ever say
and what my heart has heard, well it takes my breath awayΑκόμα και αν κάπου κάνω λάθος μη θυμώνεις μαζί μου . Δεν έχω ούτε κακό σκοπό ούτε σου κρατάω μυστικά. Στον λίγο χρόνο που έχουμε σου λέω ό,τι είναι σημαντικό ,ακόμα και αν είναι "sweet nothings " ,ακόμα και αν είναι το εκατοστό σ'αγαπώ σε μια μέρα. Δεν θέλω να στεναχωριέσαι για ό,τι δεν έχει αξία ,για τα χαζοπράγματα που δεν άξίζουν το χρόνο μας. Σ'αγαπω πολύ.


I can hardly wait to hold you, feel my arms around you
how long I have waited
waited just to love you, now that I have found you
don't ever go
don't ever go
I love you so…